donderdag 9 augustus 2007

Vakantie


Nog wat over onze vakantie in le Manoir Fleuri, in Groffliers, een deelgemeente van Berck. Het was een degelijk park van een vijfentwintigtal huisjes, met een overdekt zwembad en een cafetaria, en middenin een prachtig gebied. Nogal net en wat prijzig misschien, maar wel heel nieuw en uitstekend verzorgd.

Zodra de zon en de dutjes dat toelieten, trokken we naar buiten. Naar het mini-haventje Madelon op wandelafstand van ons huisje, naar het reusachtig uitgestrekte strand van Berck (en de demonstraties in een ambachtelijke snoepwinkel), naar het prachtige Saint-Valery-sur-Somme (u raadt nooit aan welke rivier dat stadje ligt) en naar het al even mooie Montreuil-sur-Mer (dat helemaal niet aan zee ligt!).


Wat voor de kinderen vooral telde, waren de kleine dingen: een pannenkoekenhuisje met een toilet buiten, nieuwe zwembandjes, schelpjes en slakken eten (fruits-de-mer), een echte mammoettand aanraken, aan de vlieger 'trekken'.


Papa en moeke genoten van elkaar, van de gezellige avonden, van het eten (hoewel, we hebben er nog eentje tegoed), van de prachtige natuur (vooral in Groffliers zelf), van het verse brood en van de winkeltjes in Saint-Valéry.

Meer moet het echt niet zijn. Voorlopig.

Geen opmerkingen: