vrijdag 23 maart 2007

De klas op bezoek

Vandaag kwam Marie's klas, onder leiding van juf Christa, op bezoek. Een groot deel van de kinderen zat vorig jaar in de klas van Liesbeth. De twintig kinderen - drie ontbraken -kwamen muisstil de kamer binnen. Ze hadden eerder die dag een groot bloementapijt gemaakt voor Suzanne, en waren blij om haar eindelijk eens te zien. Ook het geboortekaartje viel in de smaak: de kleuters leerden deze week over krokodilleƫieren. Ze troepten samen om te zien hoe zo'n babietje drinkt, en vroegen waar Liesbeths buik nu naartoe was.

Marie ging rond met suikerbonen, en trakteerde met een fruitsapje. Iedereen trok de jas uit, in de warme kamer, en ging erop zitten om te picknicken. Een vroedvrouw die thee kwam brengen, trok de deur open en schrok zich een hoedje. Liesbeth beloofde de klas om later eens met Suzanne een tegenbezoekje te brengen.


Alle kinderen kregen bij het afscheid nog een kadootje, en dan vertrok de kleuterstoet muisstil door de ziekenhuisgang, naar de lift. Vroedvrouwen en mama's kwamen uit alle deuren kijken. En buiten op de parking zwaaiden ze nog een laatste keer naar hun vroegere juf, en haar kleine kindje...

Geen opmerkingen: