woensdag 30 mei 2012

Feestelijk opgemaakt

Moeke vertelde dat voor de communiemis van Wannes, nu zaterdag, haar collega juf Kim bij ons thuis zal langskomen om haar te schminken. Juf Kim heeft daar veel materiaal voor, en kan dat erg professioneel.

Suzanne zat toch nog met een vraag. "En in wat gaat ze jou dan schminken?"

dinsdag 22 mei 2012

Kijk uit

Suzanne heeft geleerd dat een chauffeur altijd moet opletten en serieus kijken. Vooral in de bochten. En zelfs op de kermis.

maandag 21 mei 2012

Zwemmer zwem

Wannes heeft zondag zijn laatste zwemles gehad, en raakt op eigen krachten al vijf 'strepen' (zwembanen) ver. Nog wat oefenen, en hij heeft zijn allereerste diploma op zak...

Ondertussen is ook Suzanne gestart met haar zwemlessen, met een bijzonder wisselend enthousiasme: soms is het leuk, soms is het water véél te k-k-k-kou-hou-houd.

zondag 20 mei 2012

Hogere sferen

Eén van de vele dingen die we dit Hemelvaartweekend deden, was eindelijk eens naar de meifoor gaan. We konden Oma en Opa overtuigen om op het reuzerad 50 meter de lucht in te gaan. Hoewel Oma er duidelijk niet gerust in was...

Marie genoot van de achtbaan, Wannes van de piraten-cakewalk en Suzanne van een ritje in een roze Barbie-auto. En na afloop was er een suikerspin.

zondag 13 mei 2012

Kater

Papa stapte vandaag mee in de Ieperse Kattenstoet, met een groep muzikanten. Wie zoekt, die vindt hem achter de trom.

(Update: Nu ook in het Nieuwsblad, Knack en deredactie.be.)

Feestgebak

Marie had zaterdag acht vriendinnen van haar klas uitgenodigd, die hopen knutselmateriaal meebrachten voor de jarige. En dankzij moeke gingen ze met pakken zelfversierde cupcakes terug naar huis.

zaterdag 12 mei 2012

Verkeer gelezen

"Weet je, in mijn boek staat dat als je veel je kakka uit elkaar doet, je dan beter kan lachen."

Het bleek gelukkig om 'kaken' te gaan, niet om 'kakken', maar we hebben wèl goed kunnen lachen.

zaterdag 5 mei 2012

Minutes of fame

Oma Margriet was op de regionale televisie, omdat er een wandelpad door het nieuwe bos bij Meter Eva werd geopend. Zo wordt ze misschien beroemd. Hoewel ze dan wat minder snel door het beeld zal moeten fietsen...

vrijdag 4 mei 2012

Negen jaar

FEEST
Ik ben jarig vandaag
Dit feest vier ik graag
Dit is een speciale dag
Want deze dag was de dag dat ik de eerste keer lach
1/05/2012

woensdag 2 mei 2012

Gaatjes

Omdat Marie negen wordt, kwamen Opa, Oma, Meter Eva, Peter Peter, Hannah en Myrthe op bezoek. Wat ze niet verwachtte, is dat iedereen meeging naar De Sierk, om er te boksen, te springen, over touwen te lopen en met leeuwen te worstelen.

De volgende dag gingen we met de andere Oma en Opa ergens picknicken. Dat 'ergens' bleek Paradisio te zijn, waar 'toevallig' ook Peter Toon, Myrthe, Rune en Pjotr waren. Een zalige dag, waarbij Suzanne minutenlang oog in oog stond met olifant Suzy, de lemuren over Marie haar rug liepen en Wannes de hele tijd voorop snelde.

Marie heeft er een fantastisch en verrassend weekend opzitten. En het mooiste van al? Ze liet gaatjes voor oorbellen bijten schieten en heeft nu al vier paar oorbellen.