maandag 31 augustus 2015

Sesam, open u!

Vorig weekend, toen het stralend weer was, hebben we het tuinpoortje met de buren officieel geopend. Wij maakten de aperitief, Johan en Lieve heerlijke tajineschotels (eten zonder bestek of bord!) en Annick en Mark zorgden voor het dessert (een emmer vers fruit).

En de kinderen die amuseerden zich reuze met buurmeisje Flo en buurhond Pita.

zondag 30 augustus 2015

Stormschade

We zijn vanochtend rond vijf uur gespaard gebleven van stormschade, maar we werden wel wakker en een beetje bang van het hagel-geweld op het dak.

Opa Paul is helaas al de golfplaten op het dak van zijn serre (en op zijn broeibak voor de sla) wel kwijt...

zaterdag 29 augustus 2015

Eerste schooldag

Voor al wie zucht bij het kaften, infodagen en aftellen: vroeger was de eerste schooldag véél harder.

Kijk bijvoorbeeld naar dat gezicht in 1978...

dinsdag 11 augustus 2015

Au!

Er ging een kreet van pijn door het publiek, toen de pijl net 40 cm te laag doel trof.

Maar Wannes vond het hilarisch.

Middeleeuws

Zondag bleven de zussen slapen bij meter Eva en peter Peter, en trokken we met Wannes naar het middeleeuws weekend in Walraversyde. De 'schelle van de zeug' smaakte, net als de uitleg van de pijlenmaker, de boogschietwedstrijd, het riddertoernooi, het tentenkamp, de dansers en muzikanten en vooral de verhalenverteller.

'En toen ze op de draak met twaalf koppen afstapte, hoopte de prinses dat er een prins op een wit paard haar zou komen redden. Maar prinsen op witte paarden, dat bestaat natuurlijk niet, want dat komt alleen voor in sprookjes...'

maandag 10 augustus 2015

Krullevaar-triënnale

De drie kinderen hebben de voorbije week architectuur geleerd, en zeefdrukken, en modelbouw. Ze waren op kamp bij Krullevaar, en deden dat supergraag. Wannes had het idee van een rijdende en vliegende stad, Marie van uitvouwbare woningen en Suzanne bouwde een stad in een brugvorm.

Op de laatste dag werden we uitgenodigd op een receptie, met alle maquettes, bouwsels, houtskooltekeningen.

dinsdag 4 augustus 2015

kunstenproject in de stad

De kinderen zijn deze week gestart met een crea-kamp van Krullevaar, deze keer rond de triënnale over stadsontwikkelingen. Maandag trokken ze naar de stad om kunstwerken te zoeken, details uit het straatbeeld te fotograferen, gebouwen te tekenen, toeristen te interviewen en bijna in de reitjes te duiken (mocht er geen tandarts in de buurt hebben gewoond).

Wannes ontmoette niet alleen de dubbelganger van Einstein, maar maakte ook direct een vriend, Korneel.

zaterdag 1 augustus 2015

Musical-kamp

Marie was vandaag in de wolken, en wij waren apetrots. Ze heeft een geweldige week achter de rug dankzij de mensen van koté-koer, met een hoop nieuwe vaardigheden, vrienden, liedjes en een hele vaste stem.

Je kan stukjes van hun toonmoment (helaas niet eens de allerbeste, wegens platte camerabatterij) zien hierginder en daar.