vrijdag 31 juli 2015

De dingen waar zij zo van houdt

Onze Marie is al zes dagen op musical-kamp, en ze heeft een enorme vooruitgang gemaakt, in een hele ondersteunende sfeer. Vanochtend moest ze een auditienummer brengen voor een vakjury (My Favourite Things) en morgen brengt ze met de groep een paar nummers uit Peter Pan, Seussical en Belle en het Beest voor een publiek van ouders en broers en zussen.

En het klinkt al goed, in de auto en in de badkamer!

woensdag 29 juli 2015

Modderfiguren

Het leuke aan vakantie is dat alles kan.

Ook stappen door het slib ('la vase') van de Trieux, krabbetjes jagen, modderwolken maken, rond de aangemeerde boten zwemmen. En kuren, veel kuren, zeer veel kuren. Zowel hebben als doen.

maandag 27 juli 2015

Een ukulele

En wat heeft papa vandaag gewonnen? Juist, ja, een ukulele. En met die naam, gaat hij wellicht naar iemand met het sterrenbeeld Waterman.

Berggeit

We zijn net even een week naar Bretagne geweest (Côtes d'Armor, meer bepaald Trégorroise, meer bepaald Lanmodez).

Het was een week van uitwaaien, lekker eten, wandelen, zwemmen in een spectaculair getijverschil. En het ontdekken van de berggeit in Wannes.

donderdag 23 juli 2015

1.111.111

Oftewel zeven eendjes.

Net voor we op reis vertrokken, kwamen de zeven eitjes van onze eend uit. En sindsdien lopen er zeven eendenkuikens in onze tuin rond. En elders.

Sommigen hebben al een naam: Jumper, Plumeau, René(e), Idéfix.

vrijdag 10 juli 2015

De mooiste zomersport

Vannacht heeft Marie buiten geslapen. Met de zesdejaars van Amuse ging ze in de schooltuin een tent opzetten en daar overnachten met Janne.

Benieuwd hoe moe ze straks zijn...

donderdag 9 juli 2015

Paintball

Wannes had gisteren op Amuse zijn humeur teruggevonden op taalkamp. Eergisteren zat hij vast in de speleobox, maar gisteren dus kon hij zich laten gaan met katapulten, loodjesgeweren en ander schiettuig.

En kwam hij thuis met zijn zakken vol verfballetjes.

woensdag 8 juli 2015

Taalkamp Amuse

De kinderen zijn deze week alledrie op taalkamp, in hun eigen school. En zoals de naam van het kamp het zegt, amuseren ze zich best.

Wannes kwam zelfs met een Franse mop af, over een slim Frans varken dat rekensommen kon oplossen. Zolang ze maar op neuf-neuf-neuf-neuf uitkwamen. Of [stampt hard tegen het achterwerk van het varken] hui-iet!

Zwembad

Sint-Andries heeft in korte tijd twee nieuwe zwembaden! Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, een compleet nieuw zwembad dat niet nieuw bleek, discussies met de Hubo, en dan onderdelen van een derde zwembad. Maar het staat, en het is sinds vrijdagavond intens in gebruik. De primeur was aan deze drie logerende dames

En nu draait het weer toch, potverdorie...

zaterdag 4 juli 2015