vrijdag 29 mei 2015

Acrofobie

Wannes vroeg onlangs waarom hoogtevrees niet eerder dieptevrees moet worden genoemd.

Op de foto: het gele vlekje in het midden van de schaduw van het reuzenrad, is Moeke. Met hoogtevrees, in dit geval. Wij hadden daarentegen dieptevrees.

donderdag 28 mei 2015

Sri Lanka

Gisteren kregen we leuke post uit Sri Lanka. Zr. Claire Boelens, die ervoor zorgde dat onze kinderen en hun vrienden uit de straat het schoolgeld van enkele meisjes in Sri Lanka kunnen helpen betalen, had een pakketje bezorgd.

Jasmina uit Jaffna (rode das) is even oud als onze Marie, en doet dus haar laatste jaar bij de zusters. En ze straalt. Helaas moesten de zusters het tehuis sluiten, ze mogen enkel nog internaten openhouden. En omdat de nood aan goed onderwijs er toch nog hoog is, kunnen we vanaf nu een ander meisje verder helpen, Janusha in Trincomalee (groene das).

We kruipen voor hen alvast in onze pen. U ook?

dinsdag 26 mei 2015

Mode

Deze zomer staat in het teken van de pastelkleuren, met lichtblauwe motieven op geel en wit. De snit is uniek, mummy-made style, de accessoires zoals oorbellen en armbandje frisgroen.

Met dank aan model Marie!

Getest op kinderen

Vorige zaterdag mochten we het spiksplinternieuwe Olympia-zwembad gaan uittesten: glijbanen, sauna's, ijsdouches, buitenzwembad, wildwaterbaan, duikpontons, vrienden en vriendinnen, levensgrote mascottes, computergestuurde kleerkastjes...

... en vooral een snoepautomaat op het einde.

maandag 25 mei 2015

Plechtigheid

Gisteren vierde Marie haar plechtige communie. In een mooi kleed gemaakt door Selket, met haar peter en meter aan haar zij, met oma's en opa's aan het buffet en neven, nichten en Van Dierendonckjes in de tuin. De tent stond, er werd veel gelachen en getennist.

Het was een zonnige dag, en onze Marie straalde.

donderdag 21 mei 2015

Boekenjuf van het jaar

Gisteren is papa met Suzanne, Wannes en beider klasgenootjes naar Deurne getrokken, omdat hun juf bij de laureaten van de beste Boekenjuf van het Jaar was. Bijna, dat is de Play Off 1, of de top vier. Na een lange rit met een auto vol klasgenootjes, was het wachten op een speelplaats, dan een show met muzikant, tekenaar en laureaten in het cultuurcentrum en tenslotte een spannende prijsuitreiking.

Maar het beste waren uiteraard de prijzen: op de terugweg zat iedereen in de auto al te lezen...

Bal op het kasteel

Suzanne is superzenuwachtig, verlegt al dagenlang knuffels, kledij en koffers, verliest haar bagagelijstje en vindt het dan weer terug, en oefent danspassen in huis.

Want ze vertrekt vandaag op tweedaagse naar een kasteel, met een echte baron en een bal dat tot 's nachts zal duren.

vrijdag 15 mei 2015

Meifoor

Vandaag, op Oma Maja's verjaardag, zijn we na een barbecue-met-tenniswedstrijd nog op de valreep naar de valreep getrokken. Het reuzerad, vijftig meter boven de stad, schieten met een echt loodjesgeweer, boogschieten en lunapark, prulletjes verzamelen en natuurlijk afsluiten met een zak vol oliebollen en appelbeignets, hmmm...

We vonden het een superdag, 15-5-15!

woensdag 13 mei 2015

Airmail

De wenskaart van Oma en Opa heeft er langer over gedaan dan gewoonlijk door een schrijffout op de enveloppe. Maar Marie was er niet minder blij om!

Herken je wie er op haar rug zit?

dinsdag 12 mei 2015

Moederdag


De kinderen hebben afgelopen zondag geheimen gehouden, cadeautjes verpakt, last-minute wenskaarten geknutseld, go-carts getrapt, zoenen uitgedeeld.

En zelfs een keertje een fotoshoot in de tuin gehouden. Alstublieft, Moeke!


maandag 4 mei 2015

Inbouwkat

Op 1 mei kwam de schrijnwerker langs met schuifdeuren om onze zolder af te werken. Wannes hielp mee om de balken op zolder te krijgen, en op drie uur was het allemaal gemonteerd, gepast, vastgezet, opgeruimd en klaar.

En dan klonk er opeens gekrabbel vanuit de achterste kast, en kroop een erg bange Pius eruit. Bleek dat we niet alleen ingebouwde kasten hebben, maar ook een ingebouwde kat.