dinsdag 30 september 2014

Vijftien

Vorige zondag hadden we een leuk feest. Iedereen die was uitgenodigd, kon komen, de kinderen hebben geravot, er is gelachen en gezongen, de zon scheen en het was lekker.

We genieten nog na!

maandag 22 september 2014

Dookje

Vijf jaar geleden bezochten we met de tweejarige Suzanne de Ikeawinkel. Ze zag daar in een bak een hoop hondenknuffels, meer bepaald van het ras Gosig Golden. En ze nam er op haar eentje eentje uit, en wou die niet meer lossen. We hadden dat nog nooit gezien.

'Dookje' - verkleinwoord voor Dokus - vergezelt haar nu bij elk logeerpartijtje, krijgt regelmatig elastiekjes en oorbellen aan, en is na vijf jaar duidelijk haar lievelingsknuffel. Ook 's nachts.

zondag 14 september 2014

Monumentendag

Vandaag was het Open Monumentendag, en Opa, Marie en Papa maakten daar Grote Fietstochtendag van. Het Vloethemveld was de eerste bestemming, maar men bleek dat totaal overrompeld door de belangstelling, en we hadden geen zin om uren in de rij te staan. Daarna ging het op suggestie van Opa naar Aartrijke en Snellegem, waar hij vroeger zijn vakanties doorbracht en nog een jaar school heeft gelopen. En zeg nu zelf, zijn Tante Marthe was toch ook een monument.
Op het laatst pikten we na goed 25 km peddelen nog een bezoek mee bij het vroegere huis van onze buren, de kasteelhoeve 't Foreyst, met een heel boeiende geschiedenis, van het Oude Egypte over Napoleon tot de Tweede Wereldoorlog.

Zie je Marie aandachtig luisteren?

maandag 8 september 2014

Terug naar school

De kinderen zijn vorige week goed gestart: Suzanne in het tweede bij juf Els (die goed toneel kan spelen), Wannes in het vierde bij juf Isabel (bij zijn beste vriend Briek) en Marie in het zesde bij meester Koen (die ook gitaar speelt) en juf Sara.

zondag 7 september 2014

Dennenbos

Vandaag zijn we naar het Dennenbos gegaan, van De Haan tot Vosseslag. En we vonden vlakbij die laatste plek een leuk speelterrein, gemaakt van natuurlijke materialen. Marie was er alleszins van in de wolken.

En sinds vorige week volgt ze op maandagavond nu ook lessen Woord.