donderdag 31 juli 2014

15 jaar

Vandaag was het precies 15 jaar geleden dat we getrouwd zijn. En het was een heerlijke dag, van ontbijt en bloemen tot een etentje en een namiddag met de kinderen in de stad, en als afsluiter een duik in het zwembad en een film.

15 jaar, dat heet normaal een kristallen bruiloft. Of een porseleinen, want Karl heeft sinds vanochtend ook een tandje bijgestoken. Of beter: zijn tandarts heeft dat gedaan.

donderdag 17 juli 2014

Gezichtsmasker

De bedoeling van een gezichtsmasker is dus wel dat je het niet opeet, he!

zaterdag 12 juli 2014

Beste stuurlui

De beste stuurlui hebben meestal school gelopen op de Mercator.

De sterkste daarentegen stonden gisteren zichtbaar op de wal, meer bepaald op de Vindictivekaai.

vrijdag 11 juli 2014

Bootje varen

Door het novemberweer zijn we deze namiddag eens naar de Koningin der Badsteden geweest. We hebben de Mercator bezocht, met een ipod, veel klimwerk langs trappen en ladders en uiteindelijk zelfs een echt WC-bezoek op het schip. En we hebben de geheime bergplaats voor de drankvoorraad van de kapitein gevonden.

Dan ging het langs schoenwinkels, lokale landmarks als daar zijn Petit Paris, 't Peerd en Dikke Mathille naar de Zeedijk voor een bakje wulloks. Gevolgd door een suikerwafel, kwestie van niet zeeziek te worden.

Volgende keer nog het middeleeuws kamp in Raversyde, Muzee, de overzet en Fort Napoleon!

zaterdag 5 juli 2014

Je me suis amusé, nous nous sommes...

De kinderen hebben gisteren afscheid genomen van het taalkamp Amuse, en ze deden dat in grote stijl. De beste foto's ziet u hieronder. En vanmiddag hebben ze zelfs een liedje opgenomen, op kamp geleerd.




vrijdag 4 juli 2014

Iedereen supporter

Overal waar je vandaag kijkt, zie je telkens hetzelfde. En wanneer je de juiste bril draagt, kan je er zeker niet naast kijken.

Ze zullen morgen duimen.

woensdag 2 juli 2014

Straatfeest #8

Vorige zondag hielden we opnieuw straatfeest. Deze keer waren er twee problemen: door de omlegging van een buslijn door onze straat konden we niet meer het verkeer tegenhouden, en 's ochtends was het pijpenstelen aan het regenen.

Plannen werden omgegooid, het straatfeest werd een garages- en tuinfeest, en andere buren hielpen ons aan een muziekgroepje, samengesteld uit drie bands: Ambrazar, Araña en Kofferband. Per definitie een supergroep. Een aanrader, door hun muzikale kwaliteiten, maar ook omdat ze héél erg vriendelijk en vrolijk overkwamen. En dat ze extra mensen lokten, met muziek die door de hele buurt klonk.

Hier staan wat foto's. Met veel humor en lachen onder buren, een brandende namiddagzon en een zwembad vol buurtkinderen, werd het uiteindelijk een zalige dag.

dinsdag 1 juli 2014

Amuse

De kinderen zijn sinds gisteren op taalkamp, wi-wi! En er staan pakken foto's, zelfs al van die eerste dag, op de website van taalkamp Amuse.