maandag 31 maart 2014

Prieeltje

Gisteren zijn de kinderen naar het jeugdboekenfeest in de stad geweest. Het thema was 'gevaar'. En als papa reservaties maakt, is dat gevaarlijk: de eerste lezing van Dirk Nielandt was om 11u en niet om 11u30 zoals papa had op geschreven.

Daarna naar Prinses Prieeltje voor een hele amusante lezing uit Prinses Tilda (ondanks het trommelgeroffel op straat), en Suzanne ging dan bij illustrator Nils Pieters sleutelhangers maken, terwijl Wannes en Marie bij Karla Stoefs alles over het schrijversvak leerden.

zondag 30 maart 2014

Balletvoorstelling

Vorige vrijdag gaf Suzanne haar allereerste balletvoorstelling, onder leiding van juf Tamara Jackson. Het ging erg goed, en was mooi om te zien. En Suzanne vond het vooral super om op een podium te staan.

En we leerden dat er zoiets bestaat als een balletgezicht.

maandag 24 maart 2014

Ballerinataart

Suzanne heeft gisteren een super-verjaardag gevierd, met alle opa's en oma's erbij. En met lekkere ballerinataart!

Met dank aan opa rony voor de foto...

vrijdag 21 maart 2014

Birthday Girl

Onze Suzanne wordt vandaag 7, en we zullen dat geweten hebben. Ze telde al wekenlang af. Enerzijds was ze héél blij met haar cadeautjes: dvds van barbie en een zwempak. Maar vooral keek ze uit naar het tracteren: in klas, op de balletles, in de tekenschool, met de familie en volgende week voor de vriendinnen.

Het is trouwens niet verjaardag 'vieren', maar verjaardag 'zevenen'.

dinsdag 18 maart 2014

brukulele

Zondag zijn papa, Wannes en zijn vriend Arthur naar een ukulele-bijeenkomst in Brussel geweest. Het was erg leuk, met muziek maken in het zonnetje, een workshop (in het Engels!), bloedende vingers, grappige optredens en lekkere pizza op de trein.

Tussen Gent-Sint-Pieters en Brugge hebben ze non-stop muziek gemaakt.

zaterdag 15 maart 2014

Boekenfeest

Binnen twee weken is er in Brugge het groot jeugdboekenfeest, waarvoor de kinderen ingeschreven zijn.

En dus wordt er in huis volop getraind, zoals je kan zien.

zondag 9 maart 2014

Burensoep

Gisteren hadden we een excuus om onze garage op te ruimen. 's Avonds hadden we de buren gevraagd om met een soepkom en -tas langs te komen. De kinderen konden een bosspel doen dat de buurmannen in elkaar hadden gestoken. Een twintigtal mensen kwam opdagen, met een negental soepen: peterselie-, hoeve-, wortel-, broccoli-, pompoen- en witloofsoep. De buurvrouw was trots om haar twee maanden oude kleindochter te tonen, en er werd wat afgelachen. En de kinderen hadden de 'Zweedse tocht' uitgevonden: een griezeltocht in de pikdonkere tuin, met zombie-kinderen.

zaterdag 8 maart 2014

BNB

De fietsenmaker begint ons al te herkennen. Vandaag heeft Wannes zijn nieuwe fiets opgehaald (dankuwel, milde schenkers!) en er onmiddellijk mee naar huis gefietst, met een omweg over de hoge fietsersbrug over de expresweg, aan de Kinepolis.

Want het merk BNB staat volgens hem voor 'Beter Naar Boven, en Beter Naar Beneden'!

vrijdag 7 maart 2014

BFF

Vandaag ging Wannes ukulele spelen bij Arthur, ging Marie spelen bij haar Peter, en kwam Lilla spelen bij Suzanne. Ze hebben zich urenlang geamuseerd met geheimzinnig doen, zoals dat bij beste vriendinnen gaat.

Krokusvakantie

Dankzij het prachtige weer hebben de kinderen al dagenlang buiten gespeeld. Ze hebben gebasket, in de bomen geklommen, hun kamp verbouwd ('De Vogel') en kwisjes gemaakt. Hoewel, van die kwisjes, waren de antwoorden soms wel nogal gewaagd.

maandag 3 maart 2014

Strandjutters

Gisteren gingen we weer in lange tijd naar zee. We stapten over de dijk, door het zandophogingen en langs de vloedlijn. Wannes de strandjutter vond schatten, Suzanne schreef haar naam en Marie haar laars raakte stuk.

En als afsluiter was er een ijsje.

zondag 2 maart 2014

Grote wielen

We gingen gisteren naar de fietsenwinkel voor Wannes' verjaardagsgeschenk, en kwamen buiten met Maries verjaardagsgeschenk... Wannes wacht nog even op ² die volgende week op voorraad zullen zijn, en Marie vond onmiddellijk een fiets van bijna-volwassen formaat, waarop ze kan oefenen voor de school-tweedaagse naar Blankenberge in mei. Maar aan haar brede lach te zien, lukt het al best.

De nieuwe bijpassende schoenen waren een extra optie.