vrijdag 28 februari 2014

Kunstenbad

De kinderen deden alledrie mee met het Kunstenbad, een toonmoment van de stedelijke academie van Brugge. Wannes en Marie hadden het thema 'Kunst boven water' geïnterpreteerd in vaartuigen gemaakt uit PET-flessen, Suzanne had honderden bootjes gevouwen uit krantenpapier.

Maar het meest tot de verbeelding sprak de locatie: in de Poortersloge, waar ooit de academie was gevestigd, konden we afdalen in de archiefkelders, dwalen door trappenhallen en omhoogklimmen tot in de toren (waarin we 18de eeuws graffiti ontdekten!).

dinsdag 18 februari 2014

Na VTM, Deredactie.be

Ooit was papa een pionier, blijkbaar. 'Is het voor de voet of voor de hand, meneer? En mag het goed kort zijn?'

En vandaag haalde een oude foto weer het nieuws. Vind je papa terug?

maandag 17 februari 2014

Zondagochtendkwis

Gisterochtend waren Wannes en Suzanne vroeger wakker dan de rest van het huis. In alle stilte hielden ze zich bezig. Wannes was kwismaster, en maakte een oefening voor Suzanne. En Suzanne vulde die in alle stilte, en ijverig in. Waarop Wannes dan weer de hele oefening verbeterde, met een puik resultaat.

Zelfs op zondag zijn ze aan het werk!

 
 

Gebit met gaatjes

Suzanne heeft gisteravond in bed weer een tand verloren.

Nog even, en ze kan op de kermis in het ballenkraam staan!

maandag 10 februari 2014

Ogen

Marie maakte zaterdag geheel alleen in de tekenschool deze prachtige ogen. Ze zijn zo levensecht, dat Wannes' speelkameraadje Briek er bang van werd.

Zie je van welke dieren die ogen zijn?

zondag 9 februari 2014

Kabaalele

Wanneer tien kinderen, tegelijk en door elkaar, een instrument onder de knie willen krijgen, is het leuker om mee te doen dan om aan de kant te staan luisteren. Het ging met Fsus2 en C7 van Tiyaya over Honderdzevenendertig Champignonnekes tot de Wielen van de Bus en Grauwtje de Ezel.

Soms is het goed dat een weblog geen lawaai maakt.

zaterdag 8 februari 2014

Ukulelefeestje

Wannes hield vandaag voor acht klasgenootjes een verjaardagsfeestje, in het teken van de ukulele. Er werden pakjes geopend, bomen beklommen, akkoorden geleerd, en de zolder is als speelruimte ingewijd. Maar bovenal genoot iedereen van de traditionele poffertjes.

maandag 3 februari 2014

Verjaardag

Gisteren waren alle opa's en oma's hier. Praktisch voor Wannes, want hij moest net een interview met hen doen over hun jeugdjaren, als huiswerk. Zij het dat hij dat in alle drukte bijna vergeten was.

Naast een prachtige kaart van Opa Rony (hiernaast) haalden ze ook allevier hun beste schoonschrift boven, met een echte kroontjespen. Hoewel, er zit een vreemde eend in de bijt...

Schaakmat

Wannes speelde gisteren een partijtje schaak tegen Opa Rony. En kan je aan de foto zien wie er aan de winnende hand is?

zaterdag 1 februari 2014

Opa achterna

Suzanne is serieus ziek door de valse kroep: hoesten, koorts, amper een stem... helemaal ellendig. En toch maakte ze vandaag een pracht van een verjaardagskaart, waarmee ze Opa Rony achterna gaat.

Want morgen is een grote dag!