zaterdag 30 november 2013

Sintepost

De kinderen hebben dit jaar helemaal alleen hun verlanglijstjes opgesteld, en Suzanne deed er een prachtige tekening bovenop.







zondag 24 november 2013

Spannend!

Sint-Willibrord - In de nacht van 23 op 24 november werd een golf van inbraken gemeld in deze buurt van Sint-Andries Brugge. De daders lieten talrijke sporen na. De rondtrekkende bende ontvreemdde niets, maar liet voedingswaren en cryptische berichten achter. De politie vraagt de buurtkinderen om voortaan extra waakzaam te zijn.

zaterdag 16 november 2013

Sintentijd

Vandaag hebben de kinderen naar de enige echte Blijde Intrede gekeken, bij Oma en Opa. Suzanne is helemaal onder de indruk, en kon vanavond spontaan 'sinterklaasenswartepiet' schrijven. Haar eerste 23-letterwoord!

Morgen beginnen we aan de brieven...

donderdag 14 november 2013

Decathlon

Sommige mensen betalen veel geld voor een fitnessabonnement. Maar je kan ook gewoon wekelijks naar de Decathlon-winkel gaan om een beetje in vorm te blijven.

dinsdag 12 november 2013

Zilveren Zolder

Peter Toon en papa hebben gisteren het dak langs de binnenkant geïsoleerd (de zoldervloer was dat al langer). Het ging goed vooruit, eigenlijk sneller dan verwacht. Nu nog schroten ertegen plaatsen, schuifdeurtjes aan de zijkant maken, en een lineoleumvloer leggen. En dan is de logeerkamer-annex-hobbykamer klaar.

Wat betreft de spiegelende kleurkeuze, is het zoals men in de modewereld pleegt te zeggen: 'Ooit komt alles terug.'

zondag 10 november 2013

Kippenvilla

Opa Paul heeft deze week het kippenhok afgewerkt, en het moet gezegd worden, de kippen leggen daardoor als nooit tevoren. In de deur bracht hij zelfs speciaal een daglichtvenster aan, en de stijl is landelijke rustiek.

Nog één iets ontbreekt. Heeft iemand nog een suggestie voor een naam? Huize Kippenvreugd, of Chateau Despoules, of Chicken Chique?

woensdag 6 november 2013

Boer Wannes

Vorige week gingen alle klassen naar de koning en koningin kijken, behalve die van Wannes - maar gelukkig voor die klas kon haast niemand een glimp van het vorstenpaar opvangen.

En deze week is Wannes' klas vertrokken naar de Vierhoekhoeve in Gijzenzele, om er alles te leren over de boerderij. Foto's volgen ongetwijfeld op de schoolwebsite. In plaats van een leesboek, nam Boer Wannes zijn ukulele mee naar de stallen en naar het veld.

dinsdag 5 november 2013

Stripverhaal

Suzanne heeft tijdens haar herfstvakantie een prachtig woordenloos stripverhaal gemaakt. Het is spannend, met paardendiefstal, geweld, achtervolgingen, een ontknoping-met-een-staartje en een happy end. Veel leesgenot!








zondag 3 november 2013

Halloween

Moeke heeft vorige week haar pijnlijke schouder laten onderzoeken, en gezien de tijd van het jaar hebben ze dan maar griezelfoto's ervan gemaakt. Wie goed kijkt, ziet een stukje bot waar er geen hoort te zitten. Ontkalken, dan maar?