zondag 13 oktober 2013

Wedstrijd

Het is lang geleden dat we hier nog een wedstrijdje hebben gehouden. Maar Suzanne verzon er vandaag spontaan eentje voor jullie. Als je klikt op de prent, wordt ze vergroot.

Vul dus uw antwoord hieronder bij de commentaren in, en som de vijf verschillen op tussen beide helften van de tekening. (In de marge was ze gewoon wat woordjes aan het oefenen)

donderdag 3 oktober 2013

Zelfportret

Suzanne heeft een druk jaar: eerste leerjaar, muziekschool, balletklassen en tekenschool. Maar ze vindt dat niet erg, en maakte tijdens haar eerste voormiddag op de academie een zelfportret in Chinese inkt. En ze heeft al overal vriendinnetjes.

woensdag 2 oktober 2013

BKV

Tien dagen geleden zijn we meegeweest met een theaterwandeling doorheen het landschapspark Bulskampveld - vlakbij Doomkerke, trouwens. De kinderen lachten zich rot met de onhandige novice Pepijn, die van bischop de Marvis de parochiegrenzen moest markeren met verf, en Jean, die de beer moest proeven van Baron de Meeus. En ze weten ondertussen wat krakke is, waarom kwelwater er bruin uitziet, en hoe je een koe met hoofdpijn herkent.

dinsdag 1 oktober 2013

Marc De Bel, ik ken hem wel!

Vorige week is Marie meegeweest naar een voorstelling van het nieuwe boek van Marc De Bel. Ule gaat over zijn eigen grootmoeder, die net de school had verlaten toen ze uit Kruishoutem moest wegvluchten voor de Eerste Wereldoorlog, en tijdens die vlucht haar broertjes moet bijeenhouden.  Naast een avond met voorgelezen fragmenten, stukjes muziek van een mevrouw met accordeon en een kinderjury met vragen aan de schrijver, was er de kans om achteraf oog in oog te staan met de schrijver van de Blinker-, Boeboek- en Rousty-boeken. Marie vroeg dan ook heel lief of hij tekeningetjes in haar exemplaren wilde zetten.

Haar eerste bewaarboeken, van een schrijver waar ze naar opkijkt. Of, in het geval van de foto, op neerkijkt.