zondag 28 april 2013

Naar de senaat

Speciaal voor de 900ste blogpost is Marie naar het dino-museum en naar het federaal parlement getrokken, samen met haar klas. Heel leuk is dat ze foto's meebracht en bij het besteden van haar souvenir-geld speciaal aan haar kleine zus en broer heeft gedacht. Wie goed kijkt op de school-weblog, vindt Marie in de zetels van de Senaat!

zondag 21 april 2013

Zelfportretten aan 9 jaar en 11 maanden, resp. 8 jaar en 2 maanden

Marie bracht gisteren dit prachtige zelfportret mee van de tekenschool. En ze deed alsof het helemaal geen moeite had gekost. En Wannes had eerder al een zelfportret meegebracht van school, waarbij hij iets moest vervormen - in dit geval zijn nek, met een Modigliani-achtig resultaat.  


En dan nog de wekelijkse medische mededelingen: na een week thuis is Suzanne nu genezen van een buikgriep, en zit Wannes met de koorts.

zaterdag 20 april 2013

Ukuleleles

Vandaag had Suzanne, na een weekje buikgriep, haar eerste ukuleleles. En ze vond zelf het hoesje leuk, vooral omdat het in de zon nog wat koud was.

maandag 15 april 2013

Circusvaardigheden

Zaterdag was er Roefeldag in Brugge, en Marie wilde heel graag deelnemen. 's Ochtends hebben de drie circustechnieken geoefend met Circus Woesh, en vooral Suzanne was onder de indruk: jongleren, op een ton en over een koord stappen, werken met flower stick en diabolo's, het was helemaal haar ding. In de namiddag deed Marie daar nog een workshop theatertechniek en goochelen bij.

Paaseieren

Hoewel de paasklokken mandenvol chocolade hebben gebracht, en zelfs een reusachtige fondant paashaas, is dat lekkers na twee weken paasvakantie op. En is Wannes nog steeds op zoek naar het Laatste Ei.

Nonkel Nest

We hebben sinds een goede week twee kuikentjes in huis, Odette (zwart) en Juliette (blond). Ze volgen de kinderen overal, en worden helemaal slap als ze in Suzannes handen liggen. En ze mogen Wannes Nonkel Nest noemen.

zaterdag 6 april 2013

Gaatje

Wie chocolade wil kunnen eten, moet zijn of haar tanden verzorgen. De tandarts had bij Suzanne al lang een gaatje gezien, en dat moest vorige week gevuld worden. Met volle moed ging ze ernaartoe, maar zodra de apparaten lawaai maakten, was ze toch erg bang. Al met al liep het goed af, dankzij een bliksemsnelle tandarts.

Bim-bam

Zondag was het Pasen, en ondanks de vrieskou hebben ze heel de tuin doorzocht, en alle eieren gevonden. Alle eieren? Nee, ééntje niet...

Hond

Soms brengen de kinderen dieren mee naar huis, soms papa. Vorige vrijdag trof hij zo een hond aan op de rotonde, die naar de naam Chikhi luisterde. Of soms luisterde. De kinderen vonden het reuze, al kwam de eigenaar er al vijf minuutjes later om.