woensdag 26 september 2012

Nachtelijk bezoek

We dachten al dat het kattenvoer zo snel op raakte. Maar we dachten dat dat aan de eenden lag. Niet dus.

maandag 24 september 2012

Steek je vinger in de lucht

Het is nog geen Halloween, maar dit is papa's vinger. Blijkbaar zijn er twee pezen aan elkaar verkleefd, die maandag uit elkaar worden gehaald. Opdat hij opnieuw met zijn wijsvinger 'kom-kom-kom' kan doen.

zondag 23 september 2012

Vijftig meter

Wannes heeft gisteren zijn persoonlijk record verbroken, en Suzanne was vanmorgen aan haar zevende zwemles toe, en kreeg daarbij de complimenten van de zwemjuf. Die heet overigens Marjolein, zonder S want anders was het Marsepein.

Wannes kwam vrijdag ook thuis met een vreemd liedje dat hij op school had geleerd, over 'die juf van Brugge'. En hij kan het al een beetje op piano.

maandag 17 september 2012

Gekookt

We hadden helaas geen fototoestel mee tijdens het koken voor het Kazou-kamp in Overpelt. Want tussen de snikhete foto's op de website staat helaas geen enkele kok te bekennen. Wel een buurmeisje...

dinsdag 11 september 2012

Nieuwe school

De oudste klassen zitten op een ander adres, aan het uiteinde van de straat. En dat Marie er goed gestart is vorige week, staat nu ook op de weblog van de school.

maandag 10 september 2012

Ter communie

Eén van de trucjes die de kinderen aan de eenden hebben geleerd, is ter communie gaan. Hetgeen weinig uitleg behoeft...

zondag 9 september 2012

Eerste schoolweek

De jongens bespraken ook hun eerste schoolweek. Wannes is goed gestart en hielp al wat nieuwe kinderen in zijn klas op weg. Marie vindt het reuze in haar klas op de nieuwe locatie, vooral dankzij de schoolbibliotheek. En Suzanne is na een weekje bij juf Els met koorts naar huis teruggekeerd.

Vendanges 2012

Het was een mooie zondagse nazomer, en Rune, Myrthe en Pjotr kwamen samen met Oma en Opa barbecuen. Hoewel de jongens al een volle buik hadden vóór ze uit het zwembad kwamen. Ze hebben ook de eenden circustrucjes aangeleerd, met behulp van kattenkorrels.

maandag 3 september 2012

't Is een jongen!

Geen paniek, het gaat hier om professioneel echografisch beeldmateriaal uit het UZ Gent. Meer bepaald de flexorpezen profundis en superficialis LI2 ter hoogte van het PIP-gewricht. Van een jongetje dus.

Die Diette!

Ook Diette bleef dit weekend logeren, en genoot van het voorlezen van Marie, alles uit te leggen en spelletjes met Suzanne.

En vooral van het beklemtonen dat het om haar meter gaat.

Sammemans

Na een kamp samen in Overpelt, kennen Wannes en Samme elkaar goed. Dit weekend hebben ze samen muziek gemaakt, eenden opgejaagd en televisie gekeken.

En hij wilde graag wat speelgoed overnemen...