zondag 24 juni 2012

Tussen drie en vier

Marie is vorige week al eens op verkenning geweest in haar klas van volgend jaar, bij juf Nele, aan het andere eind van de straat. En ze leerde over de nieuwe lessen, activiteiten en uitstappen die ze er zullen doen.

Bloemenmeisje

Hoewel je het niet aan het weer ziet, wil Suzanne dat het dringend zomer wordt. Ze tekent overal bloemen bij, en verheugt zich al op Frankrijk.

"Want ik ruik graag lavendel."

En ze werkt aan haar Hongaars, nadat Lilla woensdag was komen spelen:
  • viszontlátásra
  • jó napot
  • jó estét
  • jó reggelt
  • köszönöm

In het Handelsblad

Week na week staat Moeke tegenwoordig in de krant. Sinds vrijdag staat de hele klas onder onze pergola op de paginabrede 'Achterkrant' van het Brugsch Handelsblad. Als dat geen mooie reclame is...

zondag 17 juni 2012

Koken met Liesbeth

Dit weekend stond er een foto van moeke in de Visie-krant. En ja, we gaan deze zomer koken met de kokkin die brochettes in haar oren stopt.

43

Vorige vrijdag zijn er opnieuw twee kleuterklassen in onze tuin komen spelen. Alle foto's vind je hier, net als een kort verslagje.

maandag 11 juni 2012

Hostie

Sinds vandaag staan de foto's van de 'eerste communicatie' online. Hier en daar staat Wannes te krabben, te dromen, te geeuwen... hij had het namelijk al allemaal tijdens de repetitie gezien en gehoord.

zondag 10 juni 2012

Tweede communie

Ondanks de weersvoorspelling hebben we de hele dag Wannes communie buiten kunnen vieren. Maar best ook, met zo'n grote bende voetballers, basketters, steltenlopers, badmintonners en kinderen-met-vogel-afluister-apparatuur.

Gast-arbeiders

Van dinsdag tot donderdag waren Suske en Wiske hierbij on te gast, de twee mensen bij wie we altijd in Roemenië terecht konden. Ze brachten voor één keer het goede weer mee, en zoals altijd een uitstekend humeur. Op de paar dagen dat ze hier waren zijn we te voet door Brugge de kinderen van school gaan halen, hebben spaghetti klaargemaakt, de reis naar Zwolle geboekt, bijgepraat, heeft Suzanne Hongaars geleerd, zijn we naar de markt geweest, hebben we 'Groene' Michel afgehaald met een dolle buschauffeuse, met Lin in de tuin geleuterd, genoten van de foto's van hun kleinkinderen Mathias en Kriszta, zeelucht opgesnoven in Oostende en boterhammen gemaakt voor onderweg. En eindelijk is onze druivenpergola, geïnspireerd door die in Ludus, deftig gesnoeid.

Wannes: "Ze komen van zover, kunnen ze dan geen twee maanden blijven of zo?"

zondag 3 juni 2012

Gelukkig zijn...

Wannes was dit weekend in de zevende hemel: overal vrienden en familie, cadeautjes om uit te pakken, goed weer om buiten te spelen, zijn nieuwe radio, communiekaartjes om te ruilen...

En best van al was dat hij na een hele week oefenen in het voorlezen met microfoon in de kerk, nu dat eindelijk mocht doen 'op echte mensen'.