zaterdag 28 april 2012

Teveel televisie

Wannes weet wat je moet doen wanneer je autopanne hebt.

"Je kijkt onder het stuur, je snijdt daar twee draadjes door, een blauwe en een rode, en je houdt die even tegen elkaar. En dan start een auto altijd. Denk ik toch, want ik heb dat nog niet zelf geprobeerd."

dinsdag 24 april 2012

De wereld draait

Suzanne hief zondagochtend eigenhandig de illusie van zelfbeweging op. U weet wel, het gevoel dat je in een trein zit en eigenlijk het station ziet wegrijden.

'Kijk eens naar de wolken: de wereldbol is aan het draaien!'

zondag 15 april 2012

Feest

Gisteren was het huis gevuld met acht brullende, schreeuwende, hysterische meiden. En Suzanne onderging dat, diepgelukkig.

Reliek

"Ik ga niet meer naar de H. Bloedprocessie. Want ik hou helemaal niet van bloed."

vrijdag 13 april 2012

De grootste

Ook Suzanne is niet vergeten: haar kamer werd helemaal opgepoetst, en ze krijgt nu het bed van Wannes. De poster is nieuw, zoals je kan raden.

En vandaag reed ze met een go-cart bij Myrthe en Pjotr recht de (natte) beek in!

donderdag 12 april 2012

Op kamers

Dankzij heel veel zweet en tranen van moeke, slapen Marie en Wannes sinds gisteren op hun nieuwe kamers. Daags voordien behangen, 's ochtends geschilderd, 's avonds helemaal opgepoetst, bemeubeld en geïnstalleerd: een heksentoer.

En ze zijn er blij mee, met hun kamers.

dinsdag 10 april 2012

Bim bam

Er is maar één weekend op het jaar, dat zowel klokken als hazen eieren leggen. Alleen hadden op de terugweg twee van de drie kinderen op de achterbank toch wat buikpijn...

maandag 9 april 2012

Parijs-Roubaix

Het is nu wetenschappelijk bewezen: supporteren werkt. Zelfs via de televisie.

Paasoogst

Ze hebben gisteren goed gezocht. Van links naar rechts: twee kippeneieren, één eendeëi, één reuze-ei en een mandje met wat chocolade. Bravo!

zaterdag 7 april 2012

Zonder ei

Papa en Suzanne gingen vandaag wat eieren opgebruiken, omdat de kippen ook Pasen voelen naderen; ze overliepen samen de ingrediënten: eieren,bloem, melk, beetje suiker; ze mengden alles en begonnen te bakken. Pas bij het proeven, 's avonds, kwam aan het licht dat ze toch iets vergeten waren.

Eieren!

maandag 2 april 2012

De Ronde

Wannes was gisteren getuige van een spectaculair bijna-ongeval tijdens de Ronde van Vlaanderen: een motard haalde collega's in, keek niet uit, en raakte een kleine middenberm, waardoor hij tot ontzetting van de toeschouwers omhoog vloog. Hij hield gelukkig nog zijn stuur vast, zwiepte over de baan en kon al rijdend terug op zijn zadel kruipen.

En de winnaar was Trombone.