dinsdag 31 januari 2012

Prik

Omdat Suzanne zo weinig eetlust heeft en veel hoest, ging ze gisteren naar de dokter. Die probeerde tot twee keer toe bloed te prikken, maar vond geen goede aders. En Suzanne, die bleef superflink.

"Maar ik had wel tranen vanbinnen in mijn hoofd."

donderdag 26 januari 2012

Helpende hand

Papa is gisteren de vijfde en hopelijk laatste keer geopereerd aan zijn hand, en alles verliep goed. Na wat aandringen ging htemet lokale verdoving (alleen in Gent), zodat hij als patiënt een handje kon toesteken bij de operatie.

zondag 22 januari 2012

Dwaallichtjes in het bos

Vrijdag was leuk. De kinderen van de straat hielden een schattentocht in het donkere bos aan de overkant, door buurman Jurgen voorbereid. Alleen al in het pikkedonker en met zaklampen op schattenjacht gaan, was de max. En er dan eentje zelf ontdekken, en de opdrachten die erin zaten...

En de mama's en andere buren hadden ondertussen in onze garage soepen samengebracht, waar iedereen kon van proeven - negen soorten, als we goed hebben geteld.

Suzanne: 'Als je geen zaklamp hebt, dan kan je je ogen gebruiken als zaklamp.'

zaterdag 14 januari 2012

Metertje is jarig

Diette had speciaal een liedje ingestudeerd voor meter Liesbeth vandaag. Gelukkig filmde haar mama Tania de generale repetitie, want op het moment zelf sloeg de plankenkoorts toe. Geweldig hoe ze de kern weet te vatten (waarom drie keer lang zal ze leven, één keer is toch al duidelijk?) en enthousiast afsluit.

Dikke zoen terug!

donderdag 12 januari 2012

Gestrikt

Sinds deze week slaagt Wannes erin om zijn schoenenveters te strikken. En is hij op de speelplaats recht op z'n gezicht gegaan, met een hoop schaafwonden als gevolg. Het één heeft niet met het ander te maken. 

maandag 9 januari 2012

Modekritiek

Moeke was zaterdag naar de solden geweest en had een prachtige lapjesrok gevonden. Maar dat was buiten de plaatselijke mode-experte gerekend.

Suzanne: "Is die rok van afval gemaakt?"

zaterdag 7 januari 2012

Een nieuwe hoed

Gisteren hebben de kinderen opnieuw Driekoningen gezongen, en deze keer haalde ze 62,77 euro op voor een goed doel.

Maar vooral was het erg leuk om te doen, zoals je hieronder ziet en hoort..., samen met Lize en Maxine.