zondag 27 november 2011

Natuurgetrouw

Toen de familie vandaag kerstinkopen deed, ging Marie naar een tekenatelier. Ze verbaasde iedereen door enkele opgezette dieren raak neer te pennen met oliekrijtjes, en de lessen van haar opa over kleurgebruik in de natuur toe te passen.



Wat is braaf?

We hebben dit weekend weer sintebrieven gemaakt, die gisterennacht zijn opgehaald door een onhandige Piet. Ze geven een mooi beeld van waarnaar kinderharten verlangen. En nu maar braaf proberen te zijn!





'
Wist je... euh... ik weet het zelf niet meer...'

zaterdag 26 november 2011

Hoest

We zijn er lang van gespaard gebleven, maar nu is het zover: hoesten, siroopjes, loopneuzen, hese stemmen. Gelukkig zijn daar dekentjes, kachels en poezen voor.

Eten van de Kvik

Ondertussen zijn we de keuken helemaal gewend, en kunnen ze niet meer missen. Zo gaat dat, met wat luxe.

Deze week gebeurde er nog niet zo heel veel, tenzij het eerste timmerwerk aan de nieuwe badkamer en wat keuze in muurtegels achter het fornuis (toch geen zwart, na lang beraad).

zondag 20 november 2011

Toilettage

Vorige week brachten we de oude WC-pot uit de badkamer naar het containerpark, alwaar ze die pot naar behoren hebben gerecycleerd. Eerst stond hij middenop de Burg van Brugge, vervolgens haalde ons exemplaar een centrale plek de voorpagina van de krant. Met gemak zelfs!

zondag 13 november 2011

Lintje

Vandaag werd, in aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders, de keuken officieel geopend. Bij gebrek aan burgemeester nam Suzanne de honneurs waar.

Het hing wel een beetje hoog...

vrijdag 11 november 2011

Een droom van een keuken

Als Moeke nu even niet aan de telefoon kan komen, of de voordeur kan openen, dan is dat omdat ze net een nieuwe keuken heeft, en daar niet uit wil. Een keuken om in te kaderen!

Vandaag hebben we ook de ramen in de achterplaats vervangen door iets kleinere, en vooral zuiniger exemplaren.

dinsdag 8 november 2011

In perspectief

Wannes is duidelijk onder de indruk van de voorbije feestdagen, en maakte een knappe tekening. Met perspectief.

zondag 6 november 2011

Wat zegt u?

Nu de deuren eindelijk dicht zijn, de verwarming deels werkt en de keuken volgende week komt, kunnen we elkaar amper verstaan. Ook horen we soms de telefoon en de deurbel niet. In de keuken staan er twee reusachtige apparaten een hels kabaal te maken: een bouwdroger en een ventilator. De een maakt volgens de kinderen wind, de ander pipi.

vrijdag 4 november 2011

Afkorting

"De afkorting van okee, dat is OK.'

Inderdaad, het is een beetje korter...

donderdag 3 november 2011

Zolder

Een van de leuke dingen van logeren bij oma Margriet en opa Rony, zijn de schatten op zolder...