vrijdag 30 september 2011

Met vreemden

De conversatie in de auto ging daarstraks over het gevaar van met vreemden meegaan.

Moeke: 'Je mag nooit zomaar bij iemand die je niet kent in de auto stappen.'
Suzanne: 'Nee hoor, je moet eerst vragen "wat is jouw naam" en dan zeggen ze die en dan kan je pas instappen.'

woensdag 28 september 2011

Verkleed

Vorig weekend zijn we per ongeluk naar het archeologiemuseum geweest, waar we middeleeuwse kleren aanpasten, over geraamtes wandelden en koken-eten speelden. Terwijl we eigenlijk in het museum ernaast moesten zijn, waar we uit goede bron vernamen hoe Brugge is ontstaan (neenee, geen Romeinen en geen Vikingen!).

Verder zijn er hele goede rapporten te melden, en de vraag of meisjes altijd voorrang hebben op jongens. Ook in het verkeer?

dinsdag 27 september 2011

Boerderijklassen



Marie haar juf heeft een aparte weblog, vol foto's. Daartussen staan een paar heel leuke, van de boerderijklas twee weken geleden op de Vierkantshoeve in Gijzenzele.

woensdag 14 september 2011

Hogerop

Suzanne vindt het niet erg om in haar graadsklas te blijven zitten, ze klimt vanzelf wel hogerop. En bovendien kan ze nu een weekje bij haar dichte oipa logeren, daar kan niets tegenop!

maandag 12 september 2011

vrijdag 9 september 2011

Open monument




We hebben vandaag nog net een muur geopend, rechts op de foto. Zo hebben we ook een open monument, dit weekend.

donderdag 8 september 2011

Witter dan wit

De voorbije weken en maanden waren druk door de verbouwingen. Nooit geweten dat het huis zo vuil kon worden, door het proper wit te maken.

Wat hebben we geleerd

Wannes leerde de voorbije week heel veel bij. Bijvoorbeeld dat je je vinger moet opsteken om iets te zeggen, ook thuis aan tafel. Dat je leuke woorden kan maken met de letters uit IK, MAAN, ROOS en VIS: room, rook, raam, ook, mis. En dat je beter niet op inktvullingen bijt.

donderdag 1 september 2011

Naar het eerste




Vandaag gingen ze gezwind naar school: het was een hele goeie start. Marie naar juf Els, Wannes naar juf Ann en Suzanne opnieuw bij juf Annick. Wannes was zelfs blij met zijn (heel klein beetje) huiswerk: foto's 10 en 17.

En vanavond zaten ze direct in het zwembad...