woensdag 31 augustus 2011

Olifant op een trampoline



Door de werken en de start van het schooljaar, kunnen we niet altijd bijbenen met de berichten hier. Ook al omdat we de heel regelmatig zonder telefoon en internet zitten - foei, Telenet! Maar hier is een olifant op een trampoline, om het goed te maken.



zondag 21 augustus 2011

Raad je plaatje




Marie maakte meer dan een maand geleden dit raadseltje. Papa post het ruim drie maand voor zijn verjaardag. Hi-hi-hi-hint!

Wat is groot en wat is klein



Het is blijkbaar eigen aan verbouwingen: het is even wennen aan de ruimte. Soms lijkt het kleiner dan gedacht, andere keren groter (hoewel, bij Karl&Freya...). Op het grondplan leek het groot, zonder muren leek het weer klein, met een open gebinte weer groot.


Na het maken van deze foto vond iedereen het nogal groot.

zaterdag 13 augustus 2011

Alvast pardon



Volgens daklegger Wim zou het nu zo ongeveer waterdicht moeten zijn. We wilden dat testen, en hebben daarom dit weekend regenweer besteld. Waarvoor alvast onze excuses.


Wannes: "Maar nee hé! Ze zijn de vensters vergeten!"

donderdag 11 augustus 2011

Ex-daklozen



Vanaf nu zijn we officieel niet meer dakloos. De foto's van de laatste werken staan bij het album. Er liggen ook al buizen voor sanitair, er zijn plafonds verwijderd en eentje vervangen en we hebben véél opgeruimd.

zondag 7 augustus 2011

Vakantiereünie



De vakantie is halverwege, het bouwverlof loopt af. En wij zijn naar Klinkers geweest, vandaag, met optredens van Jan De Smet en andere muzikale clowns. Samme toonde hoe je een straatartiest moet aanpakken: gewoon boos blijven aankijken, welke grappige gezichten hij ook trekt.


Maar het leukst van al was wel de schoolreünie in het Astridpark: Wannes kwam Rosalie tegen, Marie Manon en Camille, Suzanne Andries, Moeke en Papa Frie, om maar te zwijgen van de kinderen die ooit in moeke haar klas hebben gezeten.


Wie deze week trouwens graag een kampbrief schrijft: Marie zou het heel erg appreciëren. Ze is er maar tot zaterdag, dus niet te laat posten: KSA Ter Straeten kabouterkamp, Hoogveld 2, 9255 Opdorp (Buggenhout).

zaterdag 6 augustus 2011

Kleurkundige



De kinderen gebruiken ongelofelijk veel de tekentafel, zeker nu het weer tegenzit. Wannes maakt al prachtige ridders, paarden en kastelen (jaja, dat hiernaast is echt van een zesjarige) en Suzanne filosofeert over haar kleurgebruik.


"Weet je wat de lievelingskleur van oranje is? Geel."