zaterdag 30 juli 2011

Raversijde




Na een dagje in Raversijde, weten we waarover de kinderen vannacht zullen dromen: jonkvrouwen, kruisbogen, tornooien, prinsessen, verhalenvertellers en harnassen.

donderdag 28 juli 2011

Verbouwingsspelletjes



De kinderen spelen het liefst van al in de werf. Ze hebben zelfs een nieuw gezelschapsspel ontworpen: bouwjenga!

woensdag 27 juli 2011

kai-mooken





Vandaag kwam een eind aan een mooie traditie: oma en opa die elk vierjarig kleinkind een dagje naar de Zoo van Antwerpen meenemen.


Suzanne genoot er met volle teugen van: van haar oma en opa, van de ritmet bus en trein, van de dieren, van het eten, van de grapjes. En wat ze vond van Kai-Mook gaat ook op voor alle vierjarigen: "Ze wordt een klein beetje groter."

zaterdag 23 juli 2011

Regenweer

Het heeft geen zin om erover te klagen, zo vond Marie. En dus maakte ze een mooie tekening, zelf ontworpen, om te bevestigen dat het eigenlijk mooi weer hoort te zijn.

En Suzanne kreeg vandaag een les in etymologie: "Waarom zijn er eigenlijk geen vadervlekken?"

Omdat papa's properder werken, tiens!

donderdag 21 juli 2011

Aqua-move-it

Aquazumba is passé, volgens Wannes en Marie moet je in het water vooral 'moven'. Hoe luider, hoe beter.

Stoer



Een voordeel van een verbouwing, zijn al die stoere vakmensen in de buurt. Bij de een ligt al meer de nadruk op het stoere karakter, anderen zijn echte vaklui.

woensdag 20 juli 2011

Vanmoof



Papa heeft sinds vorige vrijdag een nieuwe fiets, middenin de bouwwerken. Of, zoals Luka Bloom het zo mooi zegt, een akoestische motorfiets. En hij is er heel blij mee (in het echt staat er nu ook een bagagedrager op)!

dinsdag 19 juli 2011

Zwemzomer


Ondanks Frank Deboosere die storm voorspelde, timmerman Jonny die erop los zaagde (zijn eigen woorden!) en water dat niet boven de 18° kwam, hebben ze zich een half uur lang zalig geamuseerd.

zondag 17 juli 2011

Knikker

De kinderen hielpen vorige week bij oma om balletjes in tomatensaus te maken. Wie precies welk balletje had gemaakt, was nogal moeilijk. Tot moeke een balletje opat met een knikker van Wannes in.

En we hebben ontdekt dat onze metsers tetris hebben gespeeld tijdens de verbouwing.

maandag 11 juli 2011

Openbare Werken




Bouwvakker is een lastig beroep, maar nog lastiger is het met een kritisch en nieuwsgierig publiek. Hoewel, vandaag hebben zowel Marie als Wannes meer gedaan dan op de vingers kijken: ze hebben ook zand voor het beton geschept en de aanhangwagens schoongemaakt.




Morgen is het afbreken, stutten en metselen grotendeels afgelopen - de werf staat volgens Wannes vol met doolhoven en verstopplekjes. Dan volgt de dakconstructie, en daarna het bouwverlof...

donderdag 7 juli 2011

Met man en macht




De werken vorderen, zelfs tijdens regen of snikhete zon. De eerste muurtjes staan, de aannemers zijn super en de badkamer is weer veilig verklaard. Omdat iedereen een steentje bijdraagt.

woensdag 6 juli 2011

Een huis met gaatjes



De verbouwing vordert gestaag. Wannes vindt het leuk dat er gaatjes in ons huis zitten, Suzanne heeft die op de badkamer al geteld (vier!), Marie kijkt niet meer op van een steunbalk meer of minder en Moeke zit niet meer op haar gemak op haar gemak.



En tussen al het werk worden vondsten gedaan: Suzanne puzzelde met afvalhout het reclamebord hiernaast bijeen.

zondag 3 juli 2011

Fietsnamiddag




Het was weer om te gaan fietsen, en weer om een ijsje te eten. En Suzanne wilde haar benen nog wat oefenen. Daarom ging het richting Klokkehof, langs de Oostendse Vaart, met flink trappende kinderen. En de groene trui ging vandaag naar een Belg. Hoewel het volgens Suzanne wel een T-shirt is.

Straatfeest 2011





Gisteren was er opnieuw feest in de straat, met go-cars, gasbarbeque, ijsjes, appeltaart, pannavoetbal en veel meer. Vandaag vroeg Suzanne om dat allemaal opnieuw te doen.