zondag 28 november 2010

Beweging



  • W: Opa zijn hobby is in de tuin werken!
  • M: Ja, en dat betekent dat hij veel beweegt, en dat is gezond. In de zetel een boekje zitten lezen, dat is niet bewegen.
  • W: Behalve als je een blaadje omdraait, natuurlijk!

zaterdag 27 november 2010

Teambuilding


Ze hebben vandaag samen iets heel moois gemaakt in de tuin. Suzanne was al binnen aan de chocomelk bezig, maar werd erbij gehaald voor de foto.

Anti-tut


Suzanne is vandaag officieel toegetreden tot de grote-meisjes-club. Bravo!

vrijdag 26 november 2010

Winterse neerslag



Hij komt, hij komt... nee, niet de sint, maar de sneeuw doet de harten sneller kloppen. Wannes maakt al wilde plannen, Suzanne wilde al met blote voeten buiten en genieten, en ook Marie was er vol van.

maandag 22 november 2010

Salami



Wannes volgt nu ook lessen om zijn r hoorbaar te maken, en zijn zinnen een beetje juister te schikken. Hetgeen tot alleen maar tot meer hilariteit leidt.

  • W: Alstublieft mag ik een beetje samali?
  • P: Zegt het eens juist: sa-la-mi
  • W: Srrrrarrrl-rrram-rrri

  • P: Zeg mij eens na: Sa!
  • W: La!

  • P: In het midden hoor je 'lam', een baby-schaap
  • W: Samali! euh... veulen!

zondag 21 november 2010

Dikke slang



De kinderen zijn weer in de ban van de stiften en potloden. Wannes tekende daarnet "een slang, die een everzwijn heeft ingeslikt"!



Sintebrieven

Zeg niet dat ze niet creatief zijn geweest, het afgelopen jaar. [voor alle duidelijkheid: alleen thuis brengt de goedheilige man speeldingen, elders snoep- en fruitgoed]



Suzanne vindt wat ze brengen minder belangrijk, dan welke kleur het heeft. Ook tekent ze slangen, en lachende gezichten, en vlindertjes.


Wannes waagde zich aan een gouden mijter, en heeft een boontje voor Zwarte Piet. Hij had het lastig om te kiezen, en vergiste zich zelfs in kikkerpoten zwemvliezen.


Marie tenslotte toonde zich, na een valse start, erg bescheiden in haar vragenbundel (een vogelnestkastje of een leuk leesboek), en heel goed in haar tekenkunst, met een trampolinespringende Zwarte Piet.

woensdag 17 november 2010

Moeke vroeger

Gisteren was Moeke te zien op de regionale zender, en het staat voorlopig nog op hun website (rond 7:10). Ze werd thuis gefilmd, 37 jaar geleden, in een promofilmpje van Familiezorg, waar oma toen werkte.

Update: Opa Paul doet de deur open op 8:30, en moeke krijgt na haar naaktscène lekkere fruitpap op 8:35 (gefilmd in de tuin en de achterkeuken van de Pastoriestraat).

vrijdag 12 november 2010

Oud papier

Bij het opruimen van de bureau, vonden we dit krantenstukje over onze straat. Of hoe opgravingen tussen papier iets opleveren over echte archeologie.

De krant heet Krant van West-Vlaanderen, en het dateert van 7 juli 2006.







maandag 8 november 2010

Wachten op buslijn 36


Langs deze weg wensen de kinderen en Moeke en Papa een gelukkige verjaardag aan Meter Eva. Tot binnenkort!

Circus


We zijn vorige week naar het circus geweest, en de kinderen vonden het zalig: clowns, acrobaten, grappige bokswedstrijden, spelen met vuur en hoepels, achtervolgingen tussen het publiek, suikerspinnen, een echt knappe koorddanseres en vooral samenzitten op de tribune bij Rune en Myrthe en Pjotr, en Oma en Opa.

Maar Suzanne vond achteraf toch vooral de lijnbus het hoogtepunt.

donderdag 4 november 2010

Slaapkampioen


Suzanne is thuis de beste slaper. Wannes mag hoesten zoveel hij wil, Marie mag al vroeg wakker zijn, zij blijft genieten van haar bedje.


"Maar, maar, als ik terug wakker ben, dan ga ik aan Moeke zeggen, dat ik in slaap ben gevallen!"

woensdag 3 november 2010

Omnifun

Net als vorig jaar, staan er heel wat foto's van Wannes, Suzanne en Marie op de website van omnifun, het zomerkamp waar ze in augustus hebben deelgenomen. Hieronder een selectie.