zondag 26 april 2009

Weekend


Suzanne is goddelijk, met haar 'nog een keer', ''t is gedaan', 'papa toch' en vooral de bijhorende gezichten. De potjes gaan wonderlijk goed (hout vasthouden).
Wannes is vanavond in het diepe gesprongen. Niets bijzonders, maar het was wel in ons minibadje, hetgeen een plons van jewelste gaf.

maandag 20 april 2009

Met zonder




Suzanne heeft vandaag de hele dag zonder luier gedaan, en zonder ongelukjes. En ze is bijzonder fier over dat nieuwe ding aan haar poep, 'slip'. Weer een nieuw woord...

zondag 19 april 2009

Lente




In onze tuin bloeien de bomen als de kinderen.

  • Wannes' okkernotenboom gaat traag maar gestaag, en komt in blad.
  • Suzanne's kweepeer staat in volle bot, klaar om te bloeien. Vorig jaar één bloempje, dit jaar zeker tientallen.
  • Maries appelboom staat op springen.


Godelieve zaliger, onze voorgangster in dit huis, liet twee schrale fruitboompjes achter, die nu ook in volle bloei staan. Het lijkt wel feest in de tuin. Het is de mooiste periode van het jaar om de tuin weer te zien groeien.

vrijdag 17 april 2009

Grootworden met verkleinen



Suzanne neemt elke dag een tiental woordjes op, echoot ze, prent ze in en verkleint ze. Zo weet ze al alles over tutjes op het kastje, zucht ze de hele dag van 'papaatje toch!', vraagt ze of 'moeke ook?' wil en zitten broertje en ma'ietje de hele vakantie in het speelhuisje in het tuintje.

Maar haar mooiste vondst vinden we toch het ezelpoortje.

Wie zoekt...

... die vindt!

Ze hebben vorig weekend heel flink gewacht tot de achterdeur openging, en dan ook hun kleine zus betrokken in de eierenjacht. Wannes moest zijn klimkunsten gebruiken om twee eieren uit de top van de boom op de achtergrond te halen. En Suzanne heeft de smaak van paaseitjes definitief te pakken - al op 6u45 in het natte gras.

En ze hebben afgesloten met een krachtige 'dankuwel'-kreet aan de paasklokken. Zo zijn de buren het ook niet vergeten.

Huig-er


Marie doet oefeningen. Niet alleen in handenstand en boomklimmen, maar ook in de Franse Rrrr. Dat komt zowel van pas voor haar uitspraak, als in de Franse lessen. En die gaan overigens vooruit. Pizza aux champignons, s'il vous plaît! Merrrrci!

Muziek in


Vandaag hebben de kinderen spontaan gerepeteerd voor een huisorkest. Marie op eerste viool, Wannes op ukulele (redelijk acrobatisch, met de voorarm) en Suzanne op baby banjo. En ze zongen erbij.
Het klonk, en niet alleen luid, maar ook goed.