dinsdag 24 juni 2008

Zwin


Marie is met school naar het Zwin gegaan, en daar zijn foto's van. Ze weet ondertussen alles van reigers, ooievaars en oehoes. Alleen waren de sneeuwuilen niet thuis. Te warm wellicht.

maandag 23 juni 2008

Groei

Suzanne stapt rond, zegt 'kaka' wanneer het zover is, knikt nee en ja, speelt héél voorzichtig met porseleinen potjes en tasjes, kan honden, poezen en kippen nabootsen of benoemen, beklimt trappen, speelt alleen in bad...

En dat allemaal sinds vorige week.

zondag 22 juni 2008

Picknick-weer



Ondanks de voorspelling van zwoele regenbuien, gingen we vandaag picknicken voor vaderdag. De kinderen genoten van de voorbereidingen, hoewel de rit met de fiets naar het park wegens de dreigende wolken veranderd werd in een verplaatsing per auto.




In een grasweide vol madeliefjes hebben Wannes en Marie gefietst, gelopen en gevliegerd. Suzanne genoot van tomaatjes en sandwiches en merkte eekhoorntjes op tussen de bomen. Maar het leukst was wel, toen ze de drinkfles van Wannes ontdekte, en niet meer losliet.

Later...


Vorige vrijdag was er weer schoolreis in onze tuin. Vijfentwintig kinderen, de onze nog niet meegerekend, palmden de hele dag het terrein in. In de oranje tent werd er gepicknicked, in de groene verkleed, in het speelhuisje gekookt en op de glijbaan gegleden. De dieren werden geaaid en kregen eten en vers water, het afgereden gras werd gehooid en gezichten geschminkt. Iets minder was dat de bolderkar lek reed, en het karretje van de driewieler ook stuk ging - twee keer zelfs.


En Wannes had weer een prachtig besluit klaar, dat we zelf nog altijd niet goed begrijpen: "Later, als ik een meisje word, dan mogen mijn vriendinnetjes ook komen!"

zondag 15 juni 2008

Gaandeweg

Suzanne is echt weg met het stappen, en ze doet het graag.

Enige nadeel is dat ze eigenlijk ook al wil klimmen: zaterdag is ze van de trap gevallen.




En meer dan wie ook maakt ze graag plezier - haar lach is aanstekelijk.



KHBO


En ze heeft ook stagiairs van papa's school gehad, die een toneeltje met spelletjes ('muzisch project') brachten. Maar sssstt... het is een groot geheim wat ze precies gedaan hebben.

Pierlapont


Marie is op schoolreis geweest naar een kinderboerderij, en heeft er pony gereden (zie hieronder). En ze staat sindsdien ook op de website van haar school.

zondag 8 juni 2008

De Ronde

De Ronde van Vlaanderen, de Tour de France, de Vuelta, de Giro... Weet je waarom wielerwedstrijden altijd in een cirkelbeweging worden gereden?

Suzanne wel.




Ze stopt overigens halverwege om met "P'ssssss" te wijzen op een slapende poes. En we hebben 18 andere rondjes uit het filmpje weggeknipt.

Goede vraag


Vandaag was het vaderdag, en een ongeschoren papa werd verrast op een uitgebreid ontbijt, een zelfgemaakte muismat, een zelfgemaakte stenen kikker, twee versjes, wenskaarten, zoenen en ... een t-shirt met drie handafdrukjes op.

Wannes had vandaag trouwens een goede vraag: "Waa'om hebben oma en opa zooo'n mooi papier om kaka mee af te vegen?"

Verzin daar eens een antwoord op.

woensdag 4 juni 2008

Schommel


Suzanne vond het schommelen reuze-leuk.

Wannes en Marie gierden het ook uit. 'Hoger, nog hoger, nog hoger!'

Vooruit met de geit!

Suzanne is vandaag naar de Kinderboerderij geweest met haar meter, en heeft haar enkele trucjes met de geit getoond.

Tel je mee hoeveel geiten er zijn?






Vandaar komt dus de term 'gebiologeerd'. Van de dieren, natuurlijk!

Zijn ze niet mooi?