vrijdag 30 maart 2007

Hoe meer kindjes...



- hoe mooier de materniteitskamers (een kluis! een designdouche! een keuken met ingebouwde microgolfoven en koelkast!)
- hoe minder bezoekers in het ziekenhuis
- hoe origineler de geschenken (zie hiernaast)
- hoe eigenwijzer de ouders
- hoe meer vreugd!

woensdag 28 maart 2007

Drum in lucru

Dit is onze straat. Dit is ook onze zandbak.




Voor wie ons huis zoekt: kies het rond punt aan de Doornstraat (bijv. nr. 9), volg het zandspoor en eindig bij nummer 197. En de zaal is vlakbij: Keurvorst Karel Theodoorstraat, naast de kerk.

dinsdag 27 maart 2007

Een nieuwe Suzanne!

Caroline, de vriendin van Liesbeth, is gisteren bevallen van een tweede zoontje, Arnaud, op precies hetzelfde tijdstip. Maar volgens de grote broer, Thibault, die heel praktisch is, heten alle babies voortaan Suzanne...

zondag 25 maart 2007

Babygezichtjes

Wie is wie? Kan je hieronder aangeven wie Wannes, Suzanne of Marie is?

Baby 1:


Baby 2:

Baby 3:


Reacties mag je onderaan dit berichtje achterlaten.

How long baby, how long?

Tot maandag, dan komen ze naar huis.

zaterdag 24 maart 2007

Dingen die je niet doet

... in verloskwartier of kraamafdeling:

- terugbellen naar de kersverse ouders met de call-back toets. Soms kom je uit in de arbeidskamer, en is er al een andere bevalling aan de gang.
- de televisie uitzetten met het rode knopje op de afstandsbediening. Er komt dan een vroedvrouw.
- idem om het licht in het toilet aan te steken: vermijd gewoon knoppen met een rood lichtje.
- hangende deuren die vastzitten, niet optillen. Ze komen soms los van de rail.
- eten met kleine kinderen in de buurt: ze krijgen daar zelf honger van.

vrijdag 23 maart 2007

De klas op bezoek

Vandaag kwam Marie's klas, onder leiding van juf Christa, op bezoek. Een groot deel van de kinderen zat vorig jaar in de klas van Liesbeth. De twintig kinderen - drie ontbraken -kwamen muisstil de kamer binnen. Ze hadden eerder die dag een groot bloementapijt gemaakt voor Suzanne, en waren blij om haar eindelijk eens te zien. Ook het geboortekaartje viel in de smaak: de kleuters leerden deze week over krokodilleƫieren. Ze troepten samen om te zien hoe zo'n babietje drinkt, en vroegen waar Liesbeths buik nu naartoe was.

Marie ging rond met suikerbonen, en trakteerde met een fruitsapje. Iedereen trok de jas uit, in de warme kamer, en ging erop zitten om te picknicken. Een vroedvrouw die thee kwam brengen, trok de deur open en schrok zich een hoedje. Liesbeth beloofde de klas om later eens met Suzanne een tegenbezoekje te brengen.


Alle kinderen kregen bij het afscheid nog een kadootje, en dan vertrok de kleuterstoet muisstil door de ziekenhuisgang, naar de lift. Vroedvrouwen en mama's kwamen uit alle deuren kijken. En buiten op de parking zwaaiden ze nog een laatste keer naar hun vroegere juf, en haar kleine kindje...

donderdag 22 maart 2007

Meter en Peter

Wie zijn ze? Wat doen ze? Hoe leven ze?





Peter is Karls schoonbroer, en papa van Hannah, het metekindje van Karl. Volgt u nog? Hij is van opleiding binnenhuisarchitect, maar heeft zich ontplooid tot leraar decoratietechnieken in een school voor Buitengewoon Onderwijs. En hij is bijzonder handig, en grappig, en lief, vraag maar aan Eva.




Myrke, die eigenlijk Myriam heet, is Liesbeths nicht. Ze is de dochter van de peter van Liesbeth, nonkel Frans. Ze studeerde germaanse romaanse en antropologie, en heeft dan enkele jaren in Mauretaniƫ iets met traditionele geneeskunde gedaan. Vraag ons niet wat. Sinds vorig jaar werkte ze met daklozen en ex-dakloze ervaringsdeskundigen in Brussel. Maar ze vond uiteindelijk zelf een eigen dak in Schaarbeek Molenbeek, en doet tegenwoordig Iets Belangrijks. We moeten haar dringend eens vragen wat precies.

En het zijn allebei schatten van mensen, zoals je zelf kan zien!

Wegbeschrijving

Liesbeth en Suzanne liggen in het Sint-Lucasziekenhuis, kamer 324. Het ziekenhuis ligt in Assebroek, een oostelijke deelgemeente van Brugge.


Wie uit het binnenland komt, neemt afrit Oostkamp (niet Brugge!) en volgt vanaf daar de pijltjes richting Brugge. Net over het kanaal, volstaat het om de wegwijzers naar het ziekenhuis te volgen.





Wie van elders komt, moet een ingewikkelder route volgen.

Tekenen na het ontbijt


And the winner is...

Eventjes op een rijtje zetten:
- zes mensen gokten op een jongen (Angelo, Opa Prik, Martine, Peter², Els&Armand en Antje), vaak met heel inspirerende namen: Kasper, Jan, Piet, Pol, Karel, Briek, Jef, Leander.
- zeven mensen hadden juist gegokt op een meisje (Doenja, Koloszvary Karcsi, Selket, Katrien, Nathje, Oma Majit, Martine), met hele mooie namen: Hanne , Emma (de favoriet van Marie!), Lena, Marthe, Clara, Kaat, Noor, Leonie, Dora, Nora.
- Leefgroep 1 en Joke mikten veilig op een gemengde tweeling.

Maar... niemand had het gewicht of de naam juist. Cijfermatig kwam Nathje het dichtst in de buurt (4kg 150).

Dus... probeerden we het met de truc met de hoed, de kaartjes en de onschuldige kinderhanden. Maar die laatste begonnen te ruzieƫn.

De zeven meisjes-winnaars worden daarom ex aequo gehonoreerd met euh... iets groots dat ze zelf moeten afhalen. En L1 ook. En kom, de anderen ook dan maar. We hebben wat te vieren.

woensdag 21 maart 2007

Cijfers, cijfers...

Marie: 01/05/2003, 13u30 (+24u), 4kg520, 53 cm
Wannes: 02/02/2005, 15u40, 5kg, 53 cm
Suzanne: 21/03/2007, 14u24, 4kg250, 55,50cm

Suzanne

Suzanne zou verwijzen naar het Hebreeuwse woord voor lelie. En er zijn tal van liedjes, zowel in het Nederlands als in het Engels (bijvoorbeeld van Leonard Cohen, geĆÆnspireerd door een echte Suzanne, en die van Stephen Foster). En er is Suzanne-met-de-mooie-ogen, door kenners ook wel de Thunbergia Alata genoemd. En dan zijn er nog de bekende artiestes Suzanne Vanderweiden en Suzanne Tuinmans.

Waaraan doet de naam Suzanne jullie denken? Schrijf het hieronder in de comments.

eerste bezoekjes



Het eerste bezoek was aan Wannes en Marie. Marie was wat onwennig en onder de indruk van baxters en buisjes, Wannes zag onmiddelijk de fruitsapjes en koeken. Maar allebei waren ze fier om eindelijk hun zus vast te kunnen houden - het was bijna touwtrekken.




Wannes en Marie kwamen met oma Maja en opa Paul langs. Later zijn Toon en Bieke nog langsgekomen, en meter Myrke.

Suzanne is geboren!


Vanmiddag, om 14u24 precies, is Suzanne geboren. Ze had een navelstreng rond haar nekje, maar dat was geen probleem voor de vaardige vroedvrouwen, -man en gynaecoloog. Ze is een stevige meid, en wilde al direct drinken. Na de eerste voeding bleef ze slapen, vermoeid van alle arbeid. Moeke stelt het ook goed, maar is nog wat draaierig.


Dikkebuikenpraat

- 'Voor wanneer is 't?'
- 'En, al nieuws?'
- 'Ben je zeker dat het er maar Ć©Ć©n is?'
- 'Moh g@#!mme, zie jie weer in verwachting dadde?' (buurman, een week geleden)

Kleuterconversatie

Moeke: 'Wannes, wat is dat hier?' (wijst naar een schaap)
Wannes: 'Paaap!'
Marie: 'Nee Wannes, da's een saap!'

maandag 19 maart 2007

Enkele foto's van Liesbeths buik




Hoe commentaar achterlaten...

... of hoe de hoofdprijs in de wacht slepen?

Wel, erg eenvoudig. Klik gewoon op de groene 'reacties'-regel onder elk berichtje (of voor Ć©Ć©n keer ook hier). Er verschijnt dan een nieuw venster met enkele commentaren en een leeg kader. In dat lege kader typ je je bericht. En dan loopt het meestal mis. Vink ofwel 'anonymous' aan, ofwel 'other' (en vul dan je naam in), en klik dan op de knop 'publish your comment'. Zo heb je geen vervelende paswoorden nodig.

En bewonder u werk. Wij zullen dat dan ook doen.

Karl

zondag 18 maart 2007

Enkele sfeerbeelden...









Gokje wagen?

Het gokken mag beginnen!

Er zijn vier antwoorden per gokbeurt:
  1. Een jongen of een meisje?
  2. Geboren voor of op 21 maart?
  3. Welke naam?
  4. En is er nog een bovengrens voor het geboortegewicht?

U kan een antwoord achterlaten door hieronder op 'comments' te klikken. Laat het ons weten, en maak kans op een supergroot geboortegeschenk!

donderdag 15 maart 2007

Voornamen-databank

Altijd al willen weten wat Meindert betekent? Of waarom we ons kleintje geen Schirley zullen noemen? Vanwaar de naam Metteko komt?

Het staat allemaal in de Nederlands Voornamenportaal.

De namen

Enig idee welke naam het wordt? Oud of nieuw? Populair of apart?


Een broer of zusje voor Marie en Wannes!

Dag bezoekers allemaal!

Binnenkort krijgen Wannes en Marie er een kleintje bij.

Helaas zit de oude website vol reclame en is het oude gastenboek ondertussen opgeheven. Daarom deze nieuwe weblog.


Ik ga de oude fotootjes van Wannes en Marie er een plaats op geven, maar ook die van Poetje.





En u? Wel, de commentaren kunnen gewoon bij elk berichtje worden geschreven, door op 'comments' te klikken. Alvast bedankt!